رئیس جمهور ترکیه: قانون رمزارزها به پارلمان فرستاده شد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در استانبول گفت: پیش نویس لایحه کریپتو ترکیه آماده است و به زودی به پارلمان ارسال خواهد شد.
اردوغان گفت: ما فوراً اقدام خواهیم کرد و پیش نویس لایحه را به مجلس می فرستیم. اگرچه اردوغان این بار جزئیات زیادی را فاش نکرد، اما در ماه سپتامبر گفت که دولت «مطمئنا قصدی برای پذیرش ارزهای دیجیتال ندارد».
اردوغان در آن زمان گفت که این کشور "با پول خودمان که هویت خاص خود را دارد پیش خواهد رفت."
اما بنظر میرسه با وجود کلمات سخت، مردم ترکیه انتظار ممنوعیت رمزارز ها رو ندارند.
لطفی الوان، وزیر خزانه داری و دارایی، در ماه مه، یعنی یک ماه پس از ناپدید شدن دو تا صرافی ارزهای دیجیتال در ترکیه به نامهای Thodex و Vebitcoin که یک شبه ناپدید شدند، قانون ممنوعیت ارزهای دیجیتال را سراسیمه صادر کرد. تخمین زده میشه که مشتری های این دو صرافی صدها میلیون تا حتی میلیاردها دلارشان را از دست داده باشند.
مرتجان بایراکتار، وکیلی که چندین قربانی Thodex را در دادگاه نمایندگی می کند، گفت که انتظار ندارد رسوایی Thodex-Vebitcoin به پای ارزهای دیجیتال حساب بشه. ایشون معتقده که این حوزه باید قانونمندتر از اینی که هست بشه و مثلا قانون مالیاتی برای کاربرهای این حوزه باید مشخص بشه و وضعیت حقوقی خود صرافیهای ارزهای دیجیتال هم باید تعریف بشه. یعنی دادگاهها باید تکلیف خودشونو بدونند که آیا باید با صرافی ها مثل بانکها رفتار بشه یا مثل صرافیهای سنتی؟
به گفتۀ Bayraktar، وضعیت مبادلات ارزهای دیجیتال مهمه چون ترک ها به طور فزاینده ای از کریپتوکترنسی برای فروش لیر ترکیه به استیبل کوین های ثابت شده با دلار آمریکا استفاده می کنند. بر اساس گزارش TradingView، لیر ترکیه در سال جاری در برابر دلار آمریکا 34 درصد کاهش داشته اما بعد از افت شدید در اوایل سال جاری، این هفته 41 درصد افزایش پیدا کرده. دلار به طور گسترده ای به عنوان یک ذخیره ارزش در ترکیه دیده میشه، در حالیکه لیر ترکیه مثل یک memecoin پرنوسان صرفا برای نوسانگیری توسط معامله گرهای ترک و خارجی مورد توجه قرار میگیره.
بایراکتار گفت: «اگرچه ترکهای مسن از بانکها و صرافیها برای خرید دلار آمریکا استفاده میکنند، اما صرافیهای ارز دیجیتال این روزها برای افراد زیر 40 سال به جایگزین محبوبی تبدیل شده تا به کمک این صرافی ها بتونند با لیرهاشون استیبل کوینهای دلاری بخرند. بایراکتار توضیح داد که صرافیهای ارز دیجیتال 24 ساعته پذیرای مشتریهاشونند و حتی نسبت به بانکها یا صرافیها نرخهای بهتری هم دارند.
دولت ترکیه از مردم می خواهد که در لیر سرمایه گذاری کنند. این هفته حسابهای پسانداز تحت حمایت دولت راهاندازی شد بطوری که بر اساس قیمت دلار آمریکا نمایه میشوند. امید میره که این طرح مردم رو تشویق کنه که از خرید دلار دست بردارند و فقط لیرترکیه رو بخرند و نگهداری کنند.
بایراکتار گفت: کریپتو نبرد دیگه ای برای دولت ترکیه اضافه کرده. همیشه جایگزین فیات برای لیر ترکیه وجود داشت و حالا علاوه بر بیت کوین و آلت کوین، جایگزینهای ارزهای دیجیتال با فیات نیز وجود داره.
اکنون دولت باید مردم را متقاعد کند که پول دولتی ترکیه ارزش بیشتری داره.
ترجمه و ویرایش: اقتصاد سبز
دیدگاه خود را بنویسید