تعداد ارزهای رمزنگاری شده ماهانه در حال افزایشه. آمارها نشون میدن که از نوامبر 2021، بیش از 7500 ارزدیجیتال در بازار وجود داره. با افزایش توکن ها کلاهبرداری در ارزهای رمزنگاری شده هم زیاد شده. بر طبق گزارش ایندیپندنت (Independent)، در سال 2021 کلاهبرداری در رمزارزها در مقایسه با سال قبل حداقل 30 درصد بیشتر شده و از طرفی رقابت بین رمزارزها هم زیاد شده. پس میشه گفت الان زمانیه که ورود به پروژه های "لانچ پدکریپتو" میتونه راه حل قابل اعتمادی برای مسائل موجود در حوزه ارزهای دیجیتال باشه؛ در این مقاله به این میپردازیم که لانچ پد کریپتو چیه و چطوری کار میکنه، همچنین در مورد برترین لانچ پدهای کریپتویی موجود در بازار صحبت میکنیم.

لانچ پد کریپتو (Crypto Lunchpad) چیست؟

از اونجایی که صنعت کریپتو به شدت در حال گسترشه و بسیاری از پروژه ها برای جذب سرمایه به دنیای غیر متمرکز وابسته اند، سال 2021 تعداد قابل توجهی از "لانچ پدهای کریپتویی تازه متولد شده" رو به ما ارائه کرده.

لانچ پدهای کریپتو که به عنوان یک استارتاپ رمزنگاری شده نیز شناخته میشن، پلتفرم هایی اند که به پروژه های جدید مبتنی بر بلاک چین اجازه میدن تا سرمایه شون رو افزایش بدن و در عین حال امکان دسترسی به فروش توکن رو در مراحل اولیه، برای گروه سرمایه گذاران و کاربران آسونتر و در دسترس تر میکنند.

لانچ پدها موانع ورود به دنیای رمزنگاری شده رو کاهش میدن. تعدادی از این لانچ پدها خدمات بسیار گسترده و قابل اعتمادی رو ارائه میکنند.

این پلتفرم بستری امن برای سرمایه گذارها، نسبت به بعضی مدل های عرضه اولیه توکن که در گذشته وجود داشته، فراهم میکنه و سبب دسترسی به فروش در مراحل اولیه میشه که نتیجه اون قیمت مقرون به صرفه برای سرمایه گذارها قبل از عرضه عمومی در بازاره؛ همچنین از اونجایی که هزینه راه اندازی در "لانچ پد کریپتو" کم یا ناچیزه، برای جذب سرمایه پروژه های بیشتری به سمت لانچ پدها پیش میرن.

چگونه لانچ پدها (LunchPad) می تونند برای سرمایه گذارها مفید باشند؟

راه اندازی یک پروژه از طریق لانچ پد امنیت رو هم برای کاربرها و هم برای سرمایه گذارها فراهم میکنه. به گونه ای که پیش از ارائه محصول یا بازاریابی، استفاده از لانچ پد، اعتبار لازم رو برای کاربرها افزایش میده.


درکل روش های زیادی برای جمع آوری ایمن سرمایه وجود داره مثل: ICO,STO,IEO,DYCO,SHO. اما راه اندازی پروژه ها از طریق لانچ پد امکان دسترسی آسان رو به سرمایه گذارها و علاقمندان به ارزهای دیجیتال که مشتاق پیدا کردن یک پروژه جدید اند، فراهم میکنه.

در حقیقت استفاده از لانچ پدِ معتبر میتونه خطرهای سرمایه گذاری در پروژه های کوچکتر جدید رو کاهش بده.

در عین حال لانچ پدهای کریپتو میتونن از طریق دستیابی فوری به توکن های جدید، درآمد انفعالی با DeFi رو برای بعضی از کاربرها بوجود بیارن. علاوه بر این، اکثر توکن های راه اندازی شده با روش لانچ پد کریپتو، عملکرد بسیار خوبی در طول زمان داشته اند.

پلتفرم های برتر لانچ پد کریپتو:

وقتی نوبت به پروژه های جدید مبتنی بر بلاک چین میرسه، این لانچ پدهای کریپتو هستند که پیشرواند:

بایننس (Binance):

بایننس اولین لانچ پد موفق در حوزه کریپتو است که تونسته پروژه های جدیدی رو در این حوزه آغاز کنه. این پلتفرم با داشتن مجموعه ای از راه اندازی های موفق پروژه از جمله پروتکل اینجکتیو (Injective Protocol) و پنکیک سواپ (PancakeSwap) در ترویج پذیرش ارزهای دیجیتال نقش مهمی داشته.

لانچ پد بایننس بخشی از اکوسیستم خدمات پروژه های ارزهای دیجیتاله که توسط صرافی بایننس ارائه میشه. این پلتفرم شامل خدماتی از قبیل: مشاوره در مراحل اولیه تا بازاریابی و راه اندازی رویدادهای صدور توکن هست. 

بایننس در سال 2017 عرضه اولیه صرافی (IEO) رو بعنوان نسخه بهبود یافته مدل عرضه اولیه توکن (ICO) ارائه داد. در عین حال، "پلتفرم لانچ پد" با برخی پیشرفت های خیلی خوبی همراه بوده و خطر سرمایه گذاران رو به شدت کاهش میده.

استفاده از این پلتفرم سبب دسترسی پروژه جدید به یک گروه از کاربران به طور گسترده میشه و در عین حال به وسیله اون امنیت سرمایه گذار حفظ میشه.

البته ناگفته نمونه که انجام پروژه برای کاربر در این پلتفرم به دلیل این که باید فرم ها رو پر کنه و مقررات زیادی رو رعایت کنه، زمانبره

میکردائو (MakerDAO):  

این پلتفرم هم بعنوان بستری برای راه اندازی کریپتو هست. پروژه "میکر دائو" برای اولین بار در سال 2017 فعالیتش رو شروع کرد، اما راه اندازیش در سال 2019 آغاز شد. از اون زمان، میکردائو خدمات بسیار خوبی برای پروژه های رمزنگاری فراهم میکنه.

این پلتفرم در طول سال ها، خدمات گسترده ای مثل ارائه Dynamic Coin و Strong Holder و عرضه اولیه توکن (ICO)  رو ارائه میده.

از زمان راه اندازی این پروژه، تیم توسعه دهنده "دائو" تونسته به پروژه هایی مثل: پروتکل Orion ، شبکه Elrond و بسیاری از سیستم عامل ها نیز کمک کنه.

مثل بایننس، میکردائو هم پروژه ای متمرکزه و پروژه های جدید برای حضور در لیستش به یکسری ملزومات نیاز دارند. بنابراین، اولین قدم یک کاربر اینه که در این پلتفرم ثبت نام کنه و برای موفق شدن فاکتور های بسیاری رو مد نظر داشته باشه.

از پلتفرم میکر دائو بیش از دو ساله که استفاده میشه و استقبال گسترده ای هم داشته. در عین حال این پلتفرم در کنار راه اندازی، نرم افزاری داره که در ارائه خدمات به پروژه های جدید کمک میکنه.

پلتفرم میکردائو در طی سال ها از طریق ارائه خدماتی مثل:

 Dynamic Coin(DYCO) ،Strong Holder و عرضه اولیه، توکن ارائه میده.

در این پلتفرم هم باید لیستی از مقررات انجام بگیره و به دلیل ویژگی متمرکز سازی مانعی برای ورود کاربرها محسوب میشه.

پلتفرم غیرمتمرکز یونی کریپت (Unicrypt):

جهت گسترش شیوه تمرکززدایی، "پلتفرم یونی کریپت" یک لانچ پد غیرمتمرکز و خودکار رو برای همگان ایجاد میکنه تا کاربرها بتونن پیش فروش توکن خودشون رو در لانچ پد اجرا کنند.

از ویژگی های برگزیده این پلتفرم، عدم نیاز به لیست بالایی از مقررات و انتظار برای بررسی هست. بجای اون، کاربر پیش فروش رو در لانچ پد اجرا میکنه. 

 این پروژه برای غیر متمرکز بودن، باید از صرافی یونی سواپ استفاده کنه، جایی که هر کاربری میتونه رمز ارزهاش رو لیست کنه. ضمنا این پلتفرم سیستم حسابرسی دقیقی برای امنیت پولِ سرمایه گذارها در اختیار داره.

این پلتفرم برای پروژه های جدیدی مثل DeFi این امکان رو فراهم میکنه تا عرضه اولیه توکن هاشون رو بدون رعایت لیستی از الزامات نظارتی ارسال کنند. البته یکسری پیش شرط های مشارکتی هم در پیش فروش این پروژه ها وجود داره.

اما با این وجود، سیستم عامل این لانچ پد جدیده در نتیجه نتونسته مورد استقبال کاربرهای زیادی قرار بگیره، دیگه این که توانایی محافظت همه جانبه کاربرانش رو در برابر کلاه برداری نداره.


تفاوت های کلیدی لانچ پد(Lunchpad) بایننس و لانچ پول (Lunchpool) بایننس:

سرمایه گذارهای کریپتو ممکنه بارها و بارها عباراتی مثل لانچ پد و لانچ پول رو شنیده باشند اما تفاوت بین لانچ پد و لانچ پول بایننس چیه؟

برای درک تفاوت های کلیدی ابتدا کمی پیش زمینه لازمه:

بایننس از همون سال که راه اندازی شد، به یکی از صرافی های اصلی ارزهای دیجیتال تبدیل شد. از همون ابتدا این شرکت پایگاه کاربرهای گسترده ای رو جمع آوری کرده تا به محبوب ترین صرافی ارزدیجیتال از نظر حجم معاملات تبدیل بشه.

اما آیا بایننس فقط یک صرافی ارزدیجیتال است؟

بایننس فناوری بلاک چینش رو که به نام زنجیره هوشمند بایننس شناخته میشه، توسعه داده. همچنین مجموعه ای از محصولات رو راه اندازی کرده که به سرمایه گذاران بالقوه اجازه میده به طیف گسترده ای از خدمات مالی دسترسی بیشتری داشته باشند. این خدمات شامل پیشنهادات مالی غیرمتمرکز (DeFi ) و خدمات سنتی است.

DeFi خدمات مالی رو از طریق قراردادهای هوشمند ارائه میده که بعد از برآورده شدن شرایط از پیش تعیین شدۀ خاص اجرا میشن. بنابراین از نیاز به واسطه انسانی اجتناب میکنه.

کاربرهایی که با بایننس آشنا هستند، با پلتفرم‌های لانچپول بایننس و لانچ‌پد بایننس مواجه شدند. هدف این دو پلتفرم افزایش پشتیبانی و آگاهی برای استارتاپ‌های بلاک چینه. علاوه بر این، اونها برای به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذارها هم کمک میکنند. 

اما:

تفاوت لانچ پد (Lunchpad) و لانچ پول (Lunchpool) بایننس چیه؟

لانچ پد(Lunchpad) بایننس:

گفتیم که در صنعت کریپتو، کشف پروژه های رمزنگاری در مراحل اولیه میتونه دشوار باشه. سرمایه‌گذارهایی که موفق میشن در مراحل اولیه قرار بگیرند، معمولاً بازدهی کلانی رو تضمین میکنند. در نتیجه، برخی از صرافی‌های رمزنگاری تقریبا به صورت تضمینی سود رو از طریق لانچ‌پدهای کریپتو ارائه می‌کنند.

به عبارت دیگه سرمایه‌گذارها میتونن از لانچ پدهای رمزنگاری برای پیگیری پروژه‌های جالب در مراحل ابتدایی خودشون استفاده کنند. یکی از مزیت‌های اصلی لانچ پدها اینه که معمولاً سود زیادی برای سرمایه‌گذارها به همراه دارند، مثل توکن BitTorrent(BTT) که بیش از 7 میلیون دلار رو در عرض چند دقیقه پس از راه‌ اندازی تضمین کرد.

بنابراین، لانچ پد بایننس یک پلت فرم عرضه اولیه توکن هست که به استارتاپ های بلاک چین در جمع آوری سرمایه برای پروژه های جدید کمک می کنه. بعصی از این راه اندازی های توکن ها بیشتر از 30 برابر،  برای سرمایه گذارها سود ایجاد کرده.

لانچپول (LaunchPool) بایننس:

لانچپول بایننس که در سپتامبر 2020 معرفی شد، پلتفرمیه که به کاربرها این امکان رو میده تا توکن های رمزنگاری شون رو به اشتراک بذارند و موارد جدید رو به صورت رایگان به دست بیارن.

این رویکرد برای سرمایه گذارهایی که به تولید درآمد غیرفعال علاقمند هستند عالیه.

پلتفرم لانچ پول این امکان رو به کاربرانش میده که از توکن هاشون برای فارمنیگ استفاده کنند یا توکن های جدید بدست بیارند. از جمله این توکن های جدید میتونیم به توکن های جدید بایننس اشاره کنیم.

این کار باعث افزایش قیمت توکن های بایننس هم میشه. حتی استفاده از این کار باعث ایجاد برتری توکن های بایننس نسبت به رمزارزهای دیگه میشه.

همچنین از لانچ پول برای استیکینگ ارزهای دیجیتال و دریافت پاداش در پروتکل DeFi استفاده میشه.

استیکینگ لانچپول چطوری کار میکنه؟

سرمایه گذاری استیکینگ لانچ پول شامل استفاده از دارایی های رمزنگاری شده برای تحویل وجوه به یک استخر نقدینگی است. انجام این کار میتونه بازدهی عالی در قالب توکن های جدید ایجاد کنه. این فرآیند به نام فارمینگ عملکرد DeFi شناخته میشه.

در حال حاضر DeFi بیشترین تقاضا رو داشته و توکن های DeFi در تلاشند که کل بازار ارزهای دیجیتال رو به سمت غیرمتمرکز شدن پیش ببرند.

لانچ پول (Lunchpool) در واقع پلتفرمیه که برای استیکینگ ارزهای دیجیتال و دریافت پاداش در پروتکل DeFi استفاده میشه. 

صرافی بایننس برای کاربرهای خودش بخشی رو ایجاد کرده که از طریق اون میتونن با استیکینگ ارزهای مختلف مثلBNB درفرآیند فارمینگ رمزارزها مشارکت داشته باشند.


...A distant tour begins with one step

سفری به طول هزار ها کیلومتر، با اولین قدم شروع میشه...