پوزیشن long و short چگونه ایجاد میشه؟

 اگر یک تریدر معامله long باز کنه، انتظار داره که قیمت از یک نقطه معین بره بالاتر و اگر یک معامله short باز کنه، انتظار داره  که قیمت از نقطه ورودش بره پایینتر.

long کردن در یک معامله:

یعنی خریدن ارز دیجیتال یا هر دارایی دیگه با این تحلیل که قیمت در آینده افزایش پیدا میکنه و تریدر در قیمت های بالاتر اقدام به فروش اون رمزارز میکنه و به سود میرسه.

در هر صورت یک معامله گر  از اختلاف قیمتی که در بازار ایجاد میشه سود میبره. حالا چه این قیمت بره بالا چه بیاد پایین فرق نمیکنه. در حالت اول دکمه buy یا long رو میزنه و در حالت دوم دکمهsell یا short رو میزنه!

 short کردن در یک معامله:

این یک نوع امکان ویژه در بازارهای مالیه که بهش میگن فروش استقراضی. فرض کنید طبق تحلیل تون بیتکوین که قیمت فعلیش 30000 دلار هست قراره تا 20000 دلار کاهش پیدا کنه در اینحالت میتونید یک بیتکوین 30000 دلاری رو از صرافی قرض کنید و طبق قراردادی صرافی یک بیتکوین رو بصورت قرضی به شما میفروشه و شما متعهد میشید در آینده یک بیتکوین بهش پس بدید.

 برای اینکار کافیه که بجای دکمه buy دکمه sell رو فشار بدید و وقتی قیمت بیتکوین رسید به 20000 دلار با کلیک دکمه buy یک بیتکوین میخرید و جای اون بیتکوینی که قرض گرفته بودید به صرافی میدید.

در این حالت شما 10000 دلار سود میکنید ولی اگر برخلاف تحلیل تون قیمت بشه 40000 دلار و شما بخواهید کانترکت یا معامله تون رو با صرافی ببندید باید10000 دلار گرئنتر بخرید و یک بیتکوین  را به صرافی پس بدید که در اینحالت 10000 دلار ضرر میکنید.

یک معامله گر از تفاوت قیمت یا سود میکنه یا ضرر.

بازارهای دوطرفه:

در مجموع به بازارهایی که قابلیت سود کردن هم از کاهش و هم از افزایش قیمت در آن ها وجود داشته باشه، بازارهای دوطرفه میگند.😉 

یعنی برای تریدر مهم نیست که قیمت یک رمزارز زیادتر بشه یا کمتر، مهم اینه که تریدر بتونه روند حرکت نمودار قیمتی رو  درست تشخیص بدهو در همون جهت معامله کنه.

بعضی از تریدرها، long کردن را بر short کردن ترجیح میدند. به این معامله گرها گاوهای نر یا bulls میگند چون سعی میکنند از بازارهای صعودی یا bullish markets سود ببرند.

به تریدرهای short هم bear یا خرس میگند چون سود خودشون رو از بازارهای نزولی یا bearish markets بدست میارند.  

مفهوم پوزیشن های long و short، یک مفهوم جهانی است و درمورد همه بازارها و دارایی ها بکار میره.

معاملات Futures یا آتی:

یکی از روش های معامله در بازارهای مالی، معالات فیوچرز یا همان معاملات آتی است که در اون ورود به معاملات short امکانپذیره. در این نوع معاملات خریدار و فروشنده برای معاملۀ یک دارایی در آینده و در قیمتی مشخص به توافق میرسند و با هم معامله میکنند. لذا هر دو طرف باید به طور کامل بر سر این قرار داد متعهد بمانند. 

نمونه این قراردادها در بازارهایی مثل فارکس و بازارهای آتی فعال در ایران مثل بازار آتی سکه و زعفران انجام میشه...

چیزی که باید بدونید اینه که انجام معاملات آتی رمزارزها لزوما در همه صرافی ها ممکن نیست ولی در هر صورت بعد از ورود به این نوع معاملات محدودیت زمانی مشخصی برای اتمام قرارداد و بسته شدنش وجود ندتره از این رو بهش میگن پرپچوال Perpetualبه معنی همیشگی.

نوع دیگه ای از معاملات رمزارزها اسمش Derivatives یا مشتقات هست. این نوع معاملات این امکان رو میدند که بدون داشتن مالکیت واقعی روی یک دارایی، معامله خرید انجام بدید. به عنوان مثال، صرافی‌های فیوچرز (Futures Exchanges) به شما امکان میدند که از نوسانات قیمت بیت‌کوین بدون خرید یا فروش آن استفاده کنید.

توجه در مقاله بعدی به طور کامل در مورد معاملات آتی و صرافی های معاملات آتی توضیح داده خواهد شد😇 

بطور کلی تریدرها میتونند معاملات long و short را با هم ترکیب کنند تا استراتژی های پوششی قابل اعتمادی ایجاد کنند که این کار  زیان های احتمالی رو به حداقل میرسونه.

تفاوت در پوزیشن های short و long:

پوزیشن های long و short ماهیت متضاد دارند. زمانی که یک معامله long سود ایجاد میکنه، تعادل معامله short بر روی همان رمزارز از بین میره.

همچنین، روان‌شناسی گاوهای نر یا bull ها و خرس‌ها یا bear ها در این معنا متفاوت است:

بدین صورت که bear ها محافظه‌کارتر هستند، در حالی bull ها دوست دارند ریسک کنند و استراتژی‌های جدیدی رو تجربه کنند. با این حال، اینها فقط یکسری کلیشه هستند.

نکات پیش از باز کردن یک پوزیشن short:

ناگفته نماند که پیش از باز کردن یک پوزیشن short، ابتدا باید بازار را تحلیل کنید و سپس تصمیم بگیرید. تریدرهای روزانه باید هم بر تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) و هم تحلیل بنیادی (Fundamental analysis) تکیه کنند.

اگر با یک توکن DeFi معامله میکنید، بهتر است بررسی کنید که آیا پروژه ماندگاری است، یا توسط سرمایه گذاران معروف بلاک چین بر روی آن سرمایه گذاری شده، و این که آیا با شرکت‌های معتبر شریک شده یا نه؟

در عین حال میتوانید به تحلیل احساسات ( Sentiment Analysis) در رسانه های اجتماعی و سایت های خبری نیز توجه کنید.

شاخص ترس و طمع (Fear and Greed Index): 

یکی ازمحبوب ترین ابزارهای "تحلیل احساسات" در بازار رمزارزها است. این شاخص توسط تیم Alternative.me ایجاد شده و احساس سرمایه گذاران بازار رمزارزها رو اندازه میگیره.این شاخص با یک عدد بین 0 تا 100 مشخص میکنه که آیا سرمایه گذارها در حال حاضر ترسیده اند یا طمع کرده اند.

علاوه بر این میتونید به تجزیه و تحلیل پرایس اکشن (Price Action) نیز بپردازید. در کنار آن از اندیکاتورها نیز میتوان استفاده کرد و به بررسی الگوها پرداخت.

پس از باز کردن یک پوزیشن short:

الگوهای نموداری (Chart Patterns) و الگوهای کندلی (Candlestick Patterns) خاصی وجود دارند که اصلاح قیمت یا روند نزولی رو پیش بینی میکنند.

برخی از نمونه‌های الگوهای نمودار نزولی یا bearish عبارتند از:

الگوهای دوقله (Double Tops)، سر و شانه (Head and Shoulders)، و سه قله (Triple Tops) در کنار دیگر موارد.

در مورد کندل های نزولی هم میتوانید:

به دنبال نشانه های کندل مرد به دار آویخته (Hanging Man)، کندل ستاره دنباله دار (Shooting Star) و کندل دوجی سنگ قبر (Gravestone Doji) نیز باشید.

توجه توجه از شنیدن این موارد نترسید:😱 

تمام موارد گفته شده در ویدیوهای آموزشی دوره مقدماتی به طور کامل توضیح داده شده که میتونید از این آموزش ها استفاده کنید.😍 

خرید رمزارزها کافی نیست. برای سود بردن از بازار رمزازها باید اصول تریندینگ رو یاد بگیرید  لطفا آموزش رو جدی بگیرید..

 ادامه دارد