همونطور که ادارۀ پست مشتریهاش رو به یاهو و جیمیل واگذار کرد و تاکسی ها و تاکسی تلفنی ها قسمت قابل توجهی از بازارشون رو دو دستی به پلتفرم هایی مثل اوبر، ایزی تاکسی، زیپ کار تقدیم کردند، حالا با ظهور بلاک چین و رمزارزها بانک ها و پول سنتی قدیمی هم در حال از دست دادن جذابیت هاشون هستند.
دلایلی که باعث شد مردم به سمت رمزارزها برن و از بانک ها فاصله بگیرند عبارتند از:
تورم:
قبلا در مورد اولین انگیزه مردم، یعنی تورم که باعث شد از بیت کوین و رمزارزها استقبال کنند صحبت کردیم.
فرار از مالیات:
اما واقعیتش اینه که انگیزه دوم مردم فرار از مالیات بود که در دوره مقدماتی ارزهای دیجیتال به طور کامل در مورد ش صحبت کردیم.
با این حال انگیزه های دیگه ای هم بودند:
احراز هویت:
سیستم بانکی فعلی دنیا یکسری اشکالاتی دارند، مثلا اگه شما در کشوری خارجی کار بانکی داشته باشید و بخواید کار بانکیتون رو با افتتاح حساب در اونجا انجام بدید، باید اقامت اون کشور رو داشته باشید که این میتونه اولین و بزرگترین سد باشه.
توی هر بانک دیگه ای هم بخواید افتتاح حساب کنید، تمام زندگینامه و اطلاعات فردی و شغلی رو ازتون میگیرند که از این نظر خیلی هم نمیشه به بانک ها اعتماد کرد که آیا اطلاعات فردیتون رو به نهادها یا موسسات یا جاهای دیگه ای میفروشند یا نه؛ شاید شما نخواید اطلاعات فردی و شغلی و آدرس منزل تون رو هر کسی در اختیار داشته باشه.
نقل و انتقال مالی توسط ATM ها:
مسئله بعدی اینه که اگر به پول نقد نیاز داشته باشید، مشکلات ATM که همه جای دنیا وجود داره جلوی پای مشتریهاست، مثلا امکان داره خراب باشند و یا اسکناس نداشته باشند.
محدودیت انتقال:
اما بانک ها مساله محدودیت انتقال رو هم دارند یعنی اگه بخواید پولی رو به بانکی انتقال بدید درگیر یکسری محدودیت هایی میشید.
زمانبر بودن و مسئله تحریم بودن بعضی کشورها:
این اکه گه بخواید پولی رو از یک کشور به کشور دیگه ای انتقال بدید، زمان زیادی سپری میشه. تازه اگه کشورتون تحریم نباشه.
هزینه های انتقال پول:
غیر از مساله زمان و محدودیتهای تحریم، اگه در کشور تحریم نشده ای باشید، انتقال پول هزینه بسیار زیادی رو در بر داره و سیستم سوئیفت معمولا بین چند 3 تا 10 روز ممکنه طول بکشه. تازه برای مبالغ کم، مثلا 1000 یا 2000 دلار، نزدیک 6 یا 7 درصدش رو به عنوان هزینه انتقال باید پرداخت کنید.
این ها همه ضعف های بانک هاست:
نیروی انسانی:
دیگه این که چون انتقال توسط یک اپراتور یا کارمند انجام میشه، ممکنه کمی انجام کارش طولانی بشه؛ مثلا ممکنه اون بخواد اول کارای خودشو انجام بده بعد بیاد کار شما رو انجام بده، و از اینجور موارد...
مجوزهای غیر قانونی:
مهمترین بحثی که مردم در سال های اخیر در زمینه سیستم های بانکی با اون دست و پنجه نرم کردند، مجوزهای غیرقانونی بود که به یکسری آدم تبهکار دادند. هنوز هم بسیاری از مردم هستند که در موسسات مالی-اعتباری به ظاهر قانونی ولی در عمل بی مجوز، زندگیشون روی آب هست و تکلیفشون نامشخصه.
اینا مشکلاتیه که بانک ها و سیستم بانکداری و بانک های مرکزی برای مردم دنیا ایجاد میکنند و اونها رو به دردسر میندازند. همه این ها باعث شد که مردم به سمت رمزارزها برن و سعی کنند با تبدیل پولشون به رمزارز ارزش سرمایه شون رو در طولانی مدت حفظ کنند اما قبل از اون:
بخاطر این اشکالات و این سرعت کم و هزینه بالای انتقال و تایید جابجایی پول توسط بانک مرکزی، قبل از تولد بیت کوین و رمزارزهای دیگه یکسری سیستم های نقل و انتقال مالی جدیدی متولد شده بودند مثل:
MoneyGram، Western Union یا Skrill یا مثل Web Money و PayPal که هنوزم هستند اما بعضیهاشون هم دیگه نیستند مثل Liberty Reserve و E-Gold که با تولد این سیستم های نقل و انتقال مالی یکسری از نقاط ضعف سیستم بانکداری مثل سرعت کم حل شد. ولی هنوز هم هزینه انتقالشون خیلی بالاتر از حتی سیستم بانکی بوده و هست.
تا اینکه بیت کوین و بلاک چین توسط "ساتوشی ناکاموتو" اختراع شد که از اینجا به بعد شما رو به دوره مقدماتی ارزهای دیجیتال ارجاع میدیم.
ولی باید این رو بدنید همونطور که اداره ی پست تعداد زیادی از مشتریهاش رو به یاهو، جیمیل و شرکت های ارائه دهنده ی سرویس ایمیل واگذار کرد و تاکسی ها و تاکسی تلفنی ها قسمت قابل توجهی از بازارشون رو دو دستی به پلتفرم هایی مثل اوبر، ایزی تاکسی، زیپ کار تقدیم کردند، حالا با ظهور بلاک چین و رمزارزها بانک ها و پول سنتی قدیمی هم در حال از دست دادن جذابیت هاشون هستند.
این روزها کیف های بلاک چینی و صرافی های رمزارزی سریعتر، آزادانه تر و کم هزینه تر از بانک ها به مردم دنیا خدمت میدن و کارا تر هم هستند.
شما برای انجام معاملات و تجارت خودتون ترجیح میدید از پول استفاده کنید یا از رمزارزها؟
----------------------------------------------------------
این مطلب مهم رو حتما بخونید تا چراغ هاتون روشن بشه. کلیک کنید
--------------------------------------------------------
ما با هم رشد میکنیم!
Together we grow
دیدگاه خود را بنویسید